Начало За нас Обучения Контакти English Great Britain Вход

STORYTELLING FOR HRS

РАЗКАЗВАНЕТО НА ИСТОРИИ КАТО ПОДХОД ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ, КЪМ КОИТО ХОРАТА ПРИНАДЛЕЖАТ, ДОПРИНАСЯТ И СА ДЪЛГОСРОЧНО АНГАЖИРАНИ.

Модул 1: Разказването на историите в съвременните организации

Разказването на истории е изконно човешко умение. Развитието и умелото му използване, в организационен контекст, принадлежи на смелите и успешни компании и лидери.

Разказването на истории е умение, от което всеки бизнес се нуждае, за да бъде чут и забелязан от клиенти, кандидати, служители и партньори. Приложенията на добре разказаната история в бизнеса са много и в този уъркшоп ще изследваме, създаваме и разказваме историите, които ще подкрепят вашия личен успех и този на вашата организация.

Целенасоченото създаване и използване на истории в една организация ще ви помогне да:

В ТОЗИ МОДУЛ ЩЕ СЪЗДАДЕТЕ ВЪЗДЕЙСТВАЩАТА ИСТОРИЯТА НА ВАШАТА КОМПАНИЯ.

Модул 2: Истории, които привличат правилните за организацията кандидати

Чрез този модул ще ви подкрепим в изследването на различни видове истории и как те допринасят правилните кандидати да изберат вашата компания. Ще дискутираме къде в “Преживяването на кандидата” можем да вплетем историите, за да имат те най-силно влияние. Ще търсим начини да извлечем автентичните истории на кандидатите, които разкриват техните ценности, мотивация и отношение към работата.

Ще използваме подхода на разказване на истории, за да работим по създаването на:

В ТОЗИ МОДУЛ ЩЕ СЪЗДАДЕТЕ ЗАПОМНЯЩО СЕ ОПИСАНИЕ/ОБЯВА ЗА РАБОТА, КОИТО ПРИВЛИЧАТ ПРАВИЛНИТЕ ЗА ПОЗИЦИЯТА И КОМПАНИЯТА ВИ КАНДИДАТИ.

Модул 3: Историите като средство за учене и преживяване при въвеждането на нови хора в организацията

Първите дни и седмици са определящи са взаимоотношенията, които ще изградим с всеки един нов служител. Те предопределят колко дълго този човек ще остане в организацията, какво ще е отношението му към колегите, клиентите и целите на компанията. Именно в този период новите служители имат потенциал да научат най-много за продуктите и услугите на компанията, какви са принципите на работа, културата и ценностите. Разказването на подходящите истории от колеги, мениджъри, основатели, дори клиенти и партньори е един от начините да предадем органично всичко това, да заразим новите хора с енергията на нашата компания.

В този модул ще търсим истории, които подкрепят ценностите на компанията, които демонстрират качествата на продуктите, които дават на новите служители идея за възможностите за развитие и за това какво ги очаква във вашата компания.

В ТОЗИ МОДУЛ ЩЕ СЪЗДАДЕТЕ ИСТОРИЯ, КОЯТО ПОДКРЕПЯ ЕДНА ОТ ЦЕННОСТИТЕ НА ВАШАТА КОМПАНИЯ.

Модул 4: Вътрешната комуникация : как да бъдем чути, разбрани и запомнени от хората, с които работим

Всяка организация минава през различни предизвикателства: бърз растеж, нужда от трансформация, нови процеси и системи, нови продукти, закупуване/продаване на компанията, както и много други, по-тривиални, но достатъчно важни, за да искаме да имаме участие в историите, които се разказват за тях между нашите служители, партньори и клиенти.

В този модул ще видим как може различните функции в организацията да използват историите като инструмент за комуникиране на промени, като креативен подход за създаване на нови услуги и продукти, както и за изграждане на посланици на работодателската ви марка.

В ТОЗИ МОДУЛ ЩЕ СЪЗДАДЕТЕ ИСТОРИЯ, КОЯТО ПОДКРЕПЯ ВАЖНА ВЪТРЕШНА ОРГАНИЗАЦИОННА ПРОМЯНА.

Параметри

Ментор

АНГЕЛИНА ПЕНКОВА

В последните 15 години работи в различни области на маркетинга и комуникациите. През 2013 г. основава своята първа компания в сферата на стратегическия маркетинг и консултиране. Едно от най-новите й начинания е People Portal, където се специализира в изготвянето и провеждането на уъркшопи свързани с разказването на истории (Storytelling). Нейната практика е доказала, че това умение води до подобряване на културата и климата в организациите, споделяне на обща визия, както и успешна колаборацията между хора и екипи, което прави бизнеса успешен, а служителите ефективни и удовлетворени.

Цена: при запитване
За записване:0898520856 | mnknowledge@gmail.com
all rights reserved